Jutvogel vandaag 1 jaar

Vandaag bestaat jutvogel 1 jaar. Een jaar geleden bereidde ik een plasticexpositie voor in de Oude Kerk op Scheveningen, die werd geopend door Arend Heilbron, die plastic dopjes inzamelt voor de KNGF blindengeleidehonden.

Ik maakte kistjes met aan de ene kant een foto van een zeedier met plastic en aan de andere kant afvalplastic. Voor mijn prachtige Jan van Gent met blauwe voetjes, verzamelde ik plastic op het strand. Daar vond ik mijn eerste jutvogel. Ik voegde een plastic dopje toe en knipte het onderste touwtje door om de vogel pootjes te geven. De eerste jutvogel was geboren. Stadsdeeljournaal Scheveningen maakte de video.

Ik maakte het afgelopen jaar 100 jutvogels in allerlei materialen van het strand. Ik gaf workshops op diverse plaatsen.

Komend jaar ga ik te voet een tocht maken langs de Nederlandse kust, om een Nederlandse jutvogel te maken van materiaal van verschillende stranden. Ik start in Zeeland en eindig in Den Helder. Ook doe ik Texel aan. Mensen die met mij mee willen lopen (15-20 km) zijn van harte welkom. Je betaalt daarvoor als sponsor €25, wat ten goede komt aan DuneArt2018.  De route komt binnenkort op deze site en de site van DuneArt.

Van al het verzamelde materiaal ga ik een jutvogel maken tijdens het evenement DuneArt in de duinen van Scheveningen, rondom de watertoren. Op 8, 9 en 10 juni 2018 ga ik aan het werk  voor #DuneArt2018. De daar gemaakte jutvogel verhuist daarna naar Sloten in Friesland in het kader van #CH2018.